bicikli

Biciklivel kinyílik előttünk a világ

  • 2021. július 20. kedd
  • By Admin: seditor
  • Comment: 0

Bár eddig is sokan pattantak kétkerekűre, úgy tűnik, hogy egyre többen választják a kerékpárt a 4 kerék helyett. A bicikli olyan közlekedési eszköz, amit nagyon könnyű megszeretni.

Gyakorlatilag az egyetlen hátránya csupán annyi, hogy rossz időben elég kellemetlen ezzel közlekedni, de aki bevállalósabb, annak akkor sem lehetetlen. A többi meg javarészt csak kifogás. Fárasztó, a munkába izzadtan érek be, nem figyelnek rám az autósok, ezért veszélyes stb.

A listát még sokáig lehetne folytatni azokkal a kifogásokkal, amiket fel szoktak hozni a kerékpározás ellen. Pedig még a kevésbé gyakorlott bringásoknak is igazi élménnyel szolgál a bicikli. Sokkal közvetlenebb kapcsolatot teremt köztünk és a környezet között. Eggyé válunk a minket körülölelő világgal, aminek minden mozzanatát nyomon követhetjük a biciklin ülve.

Egészséges testmozgást kínál. Ehhez pedig nem kell kondibérletet váltani, mert egy biciklin az egész világ egy edzőteremnek számít. Nem kell unalmas köröket róni körbe-körbe egy futópályán. Hogyha edzeni szeretnénk, mindig újabb és újabb tájakat, utakat fedezhetünk fel.

Címkék: