Fúrógép

Fúrógép választás: melyek a leghasznosabb kiegészítők?

  • 2020. augusztus 27. csütörtök
  • By Admin: rendgazd
  • Comment: 0

Egy fúrógép már önmagában el van látva többféle funkcióval. Ilyen például a fordulatszám szabályozó vagy a vésés és ütvefúrás lehetősége. Ha azt se tudja, hogy hol kezdjen neki a keresésnek, akkor érdemes szétnéznie az olyan weboldalakon, mint a profibarkacs.hu. Amennyiben szeretnénk fokozni ezt a sokoldalúságot, akkor nem árt szétnézni a kiegészítők között, mert az egyszerű modellből is egy igazi „svájci bicskát“ varázsolhatunk, a rengeteg tartozék segítségével.

Hogyha sokat szerelgetünk vagy barkácsolunk, akkor nem árt beszerezni egy bit készletet, mert így máris csavarbehajtóként is használhatjuk az eszközt. Előny, hogyha változtatható az adott típus forgásiránya, mert így nemcsak be, hanem ki is csavarhatjuk a csavarokat. Ez a funkció a legtöbb mai fúrógép esetében adott.

A beszorult fúrószárat is egyszerűbben kiszabadíthatjuk úgy, ha megváltoztatjuk a tokmány forgásirányát. Az SDS tokmánnyal felszerelt gépekhez beszerezhetünk egy kulcsos tokmányt is. Ennek az előnye, hogy így normál fúrószárakkal is használhatjuk az egyébként SDS befogatással rendelkező fúrókat. A különböző csiszolófejek is remek kiegészítőknek számítanak, amelyekkel eltávolíthatjuk a fémfelületekről a rozsdát, a régi fabútorokról pedig a festéket vagy a lakkozást.

Az ezermestereknek gyűjteményéből nem hiányozhat egy marófej készlet sem, hiszen ez is számtalanszor hasznosnak bizonyulhat barkácsolás közben. Egy toronyfúró sok helyet foglal és nem a mobilitásáról híres. Ha mégis precíz furatok készítésére van szükség, akkor rendelhetünk egy univerzális fúróállványt, amibe szinte bármilyen fúrógépet befoghatunk. Például autószerelés közben gyakran megtörténhet, hogy nehezen hozzáférhető helyen kell dolgoznunk. Ebben az esetben egy derékszögű csavarbehajtó adaptert csatlakoztathatunk a fúróhoz. Ezekkel a praktikus tartozékokkal egészen profi kivitelezésre nyílik lehetőség. Az előnye, hogy kimondottan költséghatékony megoldásnak számít, hiszen nem kell minden feladathoz külön szerszámgépet beszerezni.

Címkék: