motoros redőny utólag

Tényleg megoldható a motoros redőny utólag?

  • 2020. augusztus 19. szerda
  • By Admin: rendgazd
  • Comment: 0

A lakásfelújítás rengeteg munkával, tervezéssel és aggódással jár. Ilyenkor fontos tisztában lenni azzal, hogy meddig ér a takarónk, mit engedhetünk meg magunknak és mit nem. Általános kérdés, hogy a motoros redőny utólag is beszerelhető, kialakítható? Nos, a válasz tulajdonképpen kissé összetettebb egy igennél vagy egy nemnél.

Ugyanis az átalakítás kérdése nagyban függ a redőny fajtájától és milyenségétől. Először is hatalmas figyelmet kell fordítanunk a szétcsúszás-gátlóra. Nagyon fontos, hogy ez a funkció gyárilag be legyen építve a rolóban, illetve a lécek teljesen arányosak legyenek és egyenlő távolságra helyezkedjenek el egymástól.

Éppen ezért, a műanyag motoros redőny utólag történő beszerelése nem lehetséges, mivel általában ezek a feltételek nem adottak. Ebből következve pedig a masszívabb anyagok, mint a fa, esetleg az alumínium bizonyulnak remek alternatívának. A falbontás vagy éppen a kábelezés elkerülésének érdekében jó, ha egy vezeték nélküli modell mellett tesszük le a voksunkat.