fűtés szivattyú

Fűtés szivattyú kompakt kivitelben

  • 2021. március 8. hétfő
  • By Admin: rendgazd
  • Comment: 0

Nagyon sokféle módszer közül válogathatunk az otthonunk fűtése érdekében. A fűtés szivattyú használati víz keringtetéshez, fűtéshez, hűtéshez egyaránt alkalmas. A kicsi mérete egyértelműen az egyik legnagyobb előnye. Ennek köszönhetően csekély a helyigénye és kevés energiára van szüksége az optimális működéshez. Általában egy fokozattal rendelkeznek, de a többfokozatú változatok is megtalálhatóak a kínálatban.

Sok esetben elég egyetlen fokozat, mivel itt nem kell több méteres emelőmagassággal számolni, ezért a fűtés szivattyú teljesítménye bőven elég a nagyobb családi háznak vagy más épületnek egyaránt. Működés közben annyira halk, hogy olykor mellette állva sem lehet hallani, miközben keringeti a vizet. Karbantartást alig igényel a fűtés szivattyú, ezért a korai meghibásodás valószínűsége is elég alacsony.

A szükséges modell kiválasztása általában attól függ, hogy mekkora épületről beszélünk, hány fűtőtesthez kell eljuttatni a vizet és azt is számításba kell vennünk, ha padlófűtés is van a lakásban. A különféle gyártók weboldalán pontos leírást találhatunk a termékek paramétereivel kapcsolatban. De hasonló részletességgel olvashatunk erről a szivattyuk.hu webáruházban is. A legtöbb ilyen típusú szivattyút csatlakoztatni lehet a kazánokhoz.  Nem elég csak felszerelni, mivel a fűtési rendszer légtelenítésére, majd feltöltésére is szükség lesz.

A szállítómagasságot is be kell állítanunk ahhoz, hogy a berendezés a kívánt teljesítménnyel üzemeljen. A berendezés teljesítményének kalkulációja során figyelembe kell vennünk, hogy milyen veszteséggel számoljunk a csövek esetén fűtött és fűtetlen közegben egyaránt. Továbbá, az épület szigetelésének a minősége is sokat nyom a latban. Minél jobb, annál valószínűbb, hogy egy csekélyebb teljesítményű változat is elegendő lesz a fűtési rendszer kiszolgálására. A webshop weboldalán számos gyártó szerepelteti magát a kínálatban. A Grundfos például kiemelkedő helyet foglal el a keringető szivattyúk kategóriájában. Ipari és háztartási felhasználásra egyaránt gyártanak szivattyúkat.

Címkék: