Csepegtető cső

Gazdaságos öntözés csepegtető csővel

  • 2020. április 24. péntek
  • By Admin: rendgazd
  • Comment: 0

A kertészkedés csodás dolog. Büszke lehet magára az, aki a saját kis veteményesében zamatosabbnál, zamatosabb zöldségeket termel. A kertek gondozása rengeteg odafigyelést igényel, ezért egy elég időigényes tevékenységnek számít, bár a belefektetett munka szó szerint meghozza a gyümölcsét.

Csepegtető cső felhasználásával kialakított, automatizált öntözőrendszer hatalmas segítségnek számít ebben az esetben. De miért jobb csepegtető csövet használni, mint kerti slagot?

Ez utóbbival végig kell járnunk a sorok között, miközben igyekszünk nem kihagyni egyetlen palántát sem. A csepegtető csőből kialakított rendszer ennél sokkal gazdaságosabban működik. Folyamatosan adagolja, csekély mennyiségben a vizet a növényeknek, amelyek ezáltal sokkal hatékonyabban hasznosíthatják azt.

Amíg folyik az öntözés, addig másra is jut időnk, nem kell végig felügyelnünk a folyamatot. A csepegtető cső olcsó és egyszerűen kiépíthető az öntözőrendszer ezzel a módszerrel. Természetesen nem kell feltétlenül automatizált megoldáson gondolkodni az alkalmazásához.

Címkék: