Klímák minden mennyiségben

Gazdaságos választás a multi klíma

  • 2019. május 20. hétfő
  • By Admin: rendgazd
  • Comment: 0

Sokan esnek abba a hibába, hogy egyetlen split klímát szereltetnek fel, abban a reményben, hogy az majd elég lesz az egész lakás klimatizálására.

Egy kisebb lakás esetén megtörténhet, hogy megfelelő hatásfokon fog működni, de egy olyan helyen, ahol több nagyobb helyiségről van szó, a multi klíma lesz a megfelelő megoldás. Esetleg több, egymástól független split légkondicionáló, viszont ez a fajta kivitelezés nem túl praktikus és nem is annyira gazdaságos, mint a multi klíma.

Egyetlen kültéri egységet kell elhelyezni a megfelelő helyen az épületen kívül, amire egyszerre több beltéri egységet is rá lehet csatlakoztatni, ráadásul ezeket nem muszáj egyszerre beszerelni. Azokban a helyiségekben, ahol egyelőre nincs szükségünk klimatizálásra, a későbbiekben is szereltethetünk beltéri termékeket.

A multi klíma energiatakarékos, mert mindig csak éppen annyi energiát használ, ahány egységet ki kell szolgálnia. A motort érdemes olyan helyen elhelyezni, ahonnan a legkönnyebb elosztani a vezetékrendszert az épületen belül. A multi klíma beszereléséhez szakember segítsége szükséges.