Infrapanel – az egyszerű megoldás

  • 2016. augusztus 18. csütörtök
  • By Admin: rendgazd
  • Comment: 0
Infrapanel
Infrapanel

Az ember mindig is törekedett arra, hogy otthonát minél kényelmesebbé és komfortosabbá tegye. Ehhez természetesen azt is hozzátartozott, hogy a hidegebb időszakban gondoskodott a melegen tartásáról. A kezdetektől nagyon sokféle fűtési módot kitalált már, amíg eljutott az infrapanel általi fűtési rendszer kidolgozásához.

Az egyszerű, barlangban rakott tűz, a földbe vájt kezdetleges kemence, a különféle díszes csempekályha, valamint a modern központi fűtésrendszerek után, amelyek mind fa, szén vagy gáz elégetésével biztosították a meleget, megjelent az infrapanel, ami már elektromos áram segítségével biztosítja a ház melegen tartását. Miért válaszunk egy ilyen berendezést?

Aki már fűtött fával, az bizonyára tudja, hogy mennyi munka van csupán addig, amíg a tüzelőfa eljut az erdőből a fáskamránkba. Mindenekelőtt ki kell vágatni, haza kell szállítani, fel kell darabolni és be kell hordani egy védett helyre, hogy ne korhadjon el. Ezzel szemben, az infrapanel rendkívül egyszerű és kényelmes megoldás, hiszen a beszerelés után, nekünk csak az elérni kívánt hőmérsékletet kell beállítanunk.

Címkék: