Légzőszervi betegségek kezelése sóbarlangban

  • 2016. augusztus 20. szombat
  • By Admin: rendgazd
  • Comment: 0
Légzőszervi betegségek kezelése sóbarlangban
Légzőszervi betegségek kezelése sóbarlangban

Akinek már volt lehetősége barlangban járni, tapasztalhatta azokat a különleges erőket, melyek egy ilyen csodálatos helyen megtalálhatóak. A barlangok kialakulása rendkívüli erők összecsapásából ered. Hol a tektonikus erők, hol a szél és a víz elszabadult energiája alakítja ki a föld alatti tárnákat.

A természetes sóbarlang többnyire a kősó kiolvadásával jön létre. A tárnák több száz méteren követik a kiolvasztott só nyomát. A sóbarlang egy föld alatti patak vagy sóstó keletkezésével tetőzik. Ezekben a barlangokban speciális környezetek alakulnak ki a magas sópára- és vízpáratartalom miatt.

Régebben ezeket az állandó hőmérsékletű, nehéz levegőjű barlangokat légzőszervi betegségek kezelésére használták. Ahol ilyen barlang volt a környéken, rendszeresen látogatták szegények, tehetősebbek egyaránt. A sóbarlang különösen a gyerekekre van jó hatással, hiszen az ő szervezetükben még kevés a szennyeződés, és gyorsan a felépülés útjára léphetnek. A kezelések lehetnek hosszabbak vagy rövidebbek, de fontos, hogy 2 héten keresztül naponta legalább egy órát töltsenek a betegek a sópárás levegőben.