Ajtóütköző

Itt egy kis segítség az ajtóütköző vásárláshoz

  • 2022. január 25. kedd
  • By Admin: seditor
  • Comment: 0

Egyszerű, mégis nagyszerű kiegészítőnek számít, amivel elkerülhető a rengeteg bosszankodás. Ezen kívül sokkal biztonságosabbá tehetjük az otthonunkat. Ajtóütköző választásnál sokat tudnak segíteni az olyan weboldalak, mint például a zardepo.hu. Bizonyára senki sem örül annak, ha a kicsapódó ajtó nyomot hagy a falon. Főként a kilincs szokta ilyenkor a legnagyobb pusztítást végezni. Jobb esetben nyomot hagy falon, de gipszkarton fal esetén, akár be is törheti azt. Az ajtóütköző felszerelésével megakadályozhatóak az ilyen szituációk.

De mi alapján válasszuk ki ezt a mutatós kiegészítőt? Valóban elég csak ránézni és betenni a kosárba azt, amelyik a leginkább illik az adott helyiséghez? Nyilván ez is rendkívül fontos, elvégre érdemes egy mutatós darab mellett dönteni, de nem mindegy a kialakítás és az anyaghasználat sem. Mi a helyzet padlófűtés esetén? Értelemszerűen ilyenkor szóba sem jöhet a fúrás, nehogy véletlenül szökőkutat csináljunk a nappaliból. De előfordulhat, hogy esztétikai okokból sem szeretnék kifúrni a járólapot vagy a laminált padlót. Ebben az esetben sem kell lemondani az ajtóütközőkről, hiszen a zardepo.hu weboldalon a fali ütköző is megtalálható. Figyelni kell az elhelyezésre. Oda kell felszerelni, ahol az ajtó éle vagy a kilincs találkozik a fallal. A műanyag vagy gumi ütközők többféle színben is elérhetők és jelentősen tompítják az ütődés erejét, a falon pedig nem keletkezik sérülés.

Biztonságos környezet ajtóütközővel

Nemcsak a falak, de mi is megsérülhetünk, ha az üvegajtó ripityára törik, amikor a falhoz csapódik. Ilyen helyzetben mondhatni kötelező a gumi vagy a gumigyűrűs ajtóütköző felszerelése. Ezek az eszközök egyáltalán nem tartoznak a félmegoldások közé, hiszen az egyszerű kiviteltől kezdve, a luxus környezetbe illő változatokig minden megtalálható a kínálatban.

Minek kockáztatni a felesleges kiadást, amit a javítási munkálatokra költenénk? Költséghatékony, biztonságos és esztétikus megoldás az ajtóütköző használata otthoni környezetben és a különféle épületekben egyaránt.