hőszigetelt ablak

Közeleg a tél: így válasszon megfelelően hőszigetelt ablakot!

  • 2020. november 3. kedd
  • By Admin: rendgazd
  • Comment: 0

A nyílászárók minőségén nagyon sok múlik, hiszen meghatározó szerepet játszanak az épületek energiaigényében. Több tényezőtől is függ egy ablak hőszigetelése. Minden esetben a minőséget kell keresni, hiszen az anyaghasználat és a kivitelezés rendkívül sokat számít a hőszigetelés szempontjából. Sokan szembesülnek azzal a problémával, hogy hiába használnak kifinomult fűtési rendszert, továbbra sincs megfelelő hőmérséklet az adott helyiségben, ráadásul a számlán is megmutatkozik, hogy valami nincs rendben.

Ha rosszul szigetelnek az ablakok, akkor az egyértelműen nyomot hagy a havi kiadáson. A minőség mellett, a beépítés kivitelezését sem szabad akárkire rábízni, mert ezt is rendesen el lehet rontani. Hogyha nem tökéletes az ablak beállítása, akkor megtörténhet, hogy nem fog megfelelően záródni. Elég egy aprócska rés és ezen keresztül máris tetemes hőveszteséggel számolhatunk.

A profilok kialakításával legtöbben nem is foglalkoznak, amikor ablakcserére kerül a sor, pedig ebben rejlik a dolog sava-borsa. Ezek nemcsak egyszerű műanyag profilok, amiket több színben le lehet gyártani. Ennél sokkal bonyolultabb kialakítással rendelkeznek, ami mindvégig láthatatlan marad. A többkamrás kialakításnak köszönhetően, kitűnő hőszigetelő tulajdonságokkal bírnak a VEKA panelek.

Ezek továbbá lehetővé teszik a 3 rétegű üvegezést is, amivel kimagasló eredmények érhetőek el, mivel a betörésvédelem tekintetében sokkal hatékonyabbnak számítanak, mint a hagyományos kétrétegű változatok. A hőszigetelés szinte kéz a kézben jár a hangszigeteléssel. Ha egy zárt ablakon keresztül nem jut ki a hő, akkor attól sem kell tartanunk, hogy ezen keresztül a nemkívánatos zajok beszűrődhetnek a lakásba. Ha nem szeretnénk, hogy a szomszéd hallgatózzon, akkor egy mozdulattal bezárhatjuk a VEKA ablakokat, mivel hangszigetelésből is jelesre vizsgáztak. A silány nyílászárók hatalmas bűverővel bírnak, mivel olcsók. Ha végiggondoljuk, hogy hosszútávon mivel járunk jobban, akkor egyértelműen a minőség mellett kell döntsünk!

Címkék: