szoba ajtó

Mi alapján válasszunk szoba ajtót?

  • 2020. október 25. vasárnap
  • By Admin: rendgazd
  • Comment: 0

Általában három szempontot kell szem előtt tartanunk ajtóvásárláskor. Az első nem más, mint a dizájn, hiszen illeszkednie kell az adott környezetbe. Nem ritka, hogy az újépítésű házak esetében az ajtók köré épül a beltér kialakítása, attól függően, hogy milyen változat kerül beépítésre.

Az utólag beszerelt szoba ajtó esetében viszont az adott helyiség stílusát, szín-világát kell figyelembe venni. Ennek megfelelően választható ki az ideális szoba ajtó. Nem árt, sőt, kimondottan fontos, hogy jól szigeteljen.

A hő- és zajszigetelés egyformán fontos, mivel ez a két elvárás általában egyszerre teljesül. A rossz hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkező modellek általában a hangokat is átengedik. A harmadik szempont pedig a szoba ajtó ára.

Léteznek gazdaságos áron beszerezhető modellek és olyanok is, amelyek alaposan megizzasztják a pénztárcánkat. Ez utóbbiak általában a tömör fából készült modellek. De az alacsonyabb ár nem jár együtt a silány kivitellel. Az MDF, dekorfóliás példányok szintén jól mutatnak, ráadásul sokkal megfizethetőbb áron rendelhetőek meg.

Címkék: