A menetmetsző készlet megfelelő alkalmazása

  • 2017. október 19. csütörtök
  • By Admin: rendgazd
  • Comment: 0
Menetmetsző készlet

Sokan vannak, akik saját maguk szeretnek otthon mindent rendben tartani, szerelgetni, javítgatni és csak akkor fordulnak szakemberhez, ha a helyzetet semmilyen módon nem tudja, vagy nincs ideje megoldani. A menetmetsző készlet nem hiányozhat egyetlen férfi szerszámosládájából sem.

A kézi fúráskor a tevékenységet három fokozatban szükséges végezni. Ehhez mindenképp három fúróból álló termékcsalád szükséges, mégpedig elővágó, utánvágó és készrevágó. Az elővágó körülbelül 55%-át, az utánvágó kb. 25 %-át, a készrevágó pedig 20 százalékát távolítja el a leválasztandó forgácsmennyiségnek. A folyamatnál a fúró négyszögletes végére ráillő fordítóvasat kell helyezni. A menetmetsző készlet első fúróját pontosan merőlegesen a furatba kell helyezni és enyhe nyomással, az óramutató járásával megegyezően forgatni a fordítóvas segítségével. A fúró merőlegességét derékszöggel legalább két oldalról érdemes ellenőrizni. A menetmetsző készlet esetében fontos tudni, hogy nem szabad a fúrót folyamatosan egy irányba forgatni, időnként visszafelé is kell, azért, hogy a forgács ne törjön. Célszerű tisztában lenni azzal, hogy a fenékfuratokat mélyebbre kell fúrni, mint a menetes rész hosszúsága.

A menetmetsző készlet leggyakrabban zsák és átmenő furatokba van alkalmazva. Az internetes áruházak segítségével nagyon könnyen beszerezheti ezeket a fantasztikus eszközöket, sőt, anyagát és típusát illetően is rengeteg dolgot megtudhat róluk, így könnyebb lehet a döntéshozatal. A rendelést követően 2-3 napon belül házhoz szállítják Önnek a kiválasztott terméket, így szinte azonnal használatba is veheti a megrendelt készletet.