Intenset

Mennyi fehérjeport igyak?

  • 2022. szeptember 4. vasárnap
  • By Admin: seditor
  • Comment: 0

A fehérjeporok fogyasztása ma már nemcsak a sportolók kiváltsága, mint régen volt, hanem bárki használhatja, aki éppen fogyókúrázik, edz, vagy egyszerűen csak szeretné megtartani a csinos alkatát. A napjainkban kapható fajtáknak több előnyük is van, például igazán finomak, jóízűek, könnyen oldódnak. A fehérjepor helyes használatáról további hasznos tippeket olvashatsz a Intenset weboldalon.

Ezek bármikor és bárhol fogyaszthatóak, aminek köszönhetően a protein shake a sikeres diéta egyik alappillére. Néhány adagot bárhová magunkkal tudunk vinni, utazásra, munkahelyre, egy kevés vízzel elkeverve pedig máris fogyaszthatóvá válik a finom ital. Ha megéhezel, azonnal el tudod készíteni magadnak és máris elszállt az éhségérzeted! Természetesen rendkívül fontos a mennyiség, vagyis mennyi proteint fogyasztunk. Ezért mindig ajánlott ellenőrizni a dobozon vagy zacskón található leírást, amiből megtudhatod, hogy a gyártó mennyit ajánl. Az sem mindegy, hogy mikor fogyasztjuk a fehérjeport, mert a legoptimálisabb, ha a nap folyamán egyenletesen történik a bevitel, hiszen a szervezet egyszerre legtöbb 30 grammot képes megemészteni, lebontani. Az első adag elfogyasztására a reggel az ideális időpont, mert ilyenkor remekül hasznosul a protein. Remek választás az edzés utáni időpont is, amikor az izmaink teljesen kiürítették a raktáraikat és félő, hogy emiatt a saját izomszövetekhez nyúl a test.

Este, ha megéhezel, akkor is célravezető fehérje shake-t innod, mint valami hizlaló ételt fogyasztanod. További hasznos tanács, hogy napközben a gyorsabb felszívódású fehérjeport ajánlott választanod, este pedig a lassabban hasznosuló fajtát. Ez az elosztás azért tökéletes, mert nem éhesen fekszel le és a lassan feltáródó tápanyagok miatt éjszaka sem fogsz különösebben megéhezni. Nagyon sok jó hatása van a szervezetre nézve a proteinnek, fogyaszt, építi és megőrzi az izmokat, csökkenti a savasodást, támogatja az immunrendszert. Hiánya a szervezetben komoly következményekkel járhat, amit jobb megelőzni.

Címkék: