Gyógytornászom McKenzie rendelő

McKenzie gyakorlatok leírása – Mire lehet számítani?

  • 2022. augusztus 29. hétfő
  • By Admin: seditor
  • Comment: 0

A személyre szabott kezelések eredményessége a mozgásszervi panaszok esetében is kimagasló, kitűnő példája ennek a McKenzie féle Mechanikai Diagnózis és Terápia. A Gyógytornászom McKenzie rendelő weboldalán még többet tudhat meg erről a különleges módszerről. Noha egy új eljárás előtt szinte mindenkiben merülnek fel kétségek, de amint egy kicsit jobban a megértjük a hátterét a metódusnak, azonnal világossá válik, miért örvend ekkora népszerűségnek.

Ízületi, izom- vagy gerinc jellegű problémák esetében többfajta terápia közül is választhatunk. A gyógytorna mellett, a gyógyszerek és súlyosabb esetekben a műtét merülhet fel megoldásként. Utóbbiak kockázatokkal járhatnak, emiatt ha lehetőség van rá, akkor érdemes ezeket elkerülni. A mozgásszervi panaszok rendkívül sokrétűek lehetnek, emiatt pedig a kezelésük során is szem előtt kell tartani az egyedi esetekre alkalmazható eljárásokat. A McKenzie gyakorlatok minden esetben a páciens tünetei alapján kerülnek kidolgozásra, így pontosan azokra a problémás pontokra hatnak, ahonnan azok kiindulnak. A kezelési terv összeállítása során, a terapeuta nagy hangsúlyt fektet a fájdalom eredetének természetére is. Mechanikai eredetű szimptómák esetén, a mozgásterápiával kitűnő eredmények érhetőek el, persze ehhez elengedhetetlen a pontos lokalizáció.

A probléma gyökerének felderítését követően, a személyre szabott gyakorlatok segítségével kezdődhet meg maga a kezelés. Ezek a mozgásformák könnyen végrehajthatóak és szükség esetén napjában többször is ismételhetőek. A terápia egyik kulcsfontosságú momentuma, hogy a páciens elsajátítsa a megfelelő lépéseket és ezeket idővel önállóan is képes legyen elvégezni. Ez ugyanis hosszútávon elengedhetetlen ahhoz, hogy a panaszmentes állapot fenntartható legyen. Szerencsére, a módszer könnyedén megtanulható, mindössze a helyes végrehajtásra és testünk visszajelzéseire kell nagy figyelmet fordítanunk. Az alapok és a megfelelő technika megismeréséhez azonban minden esetben alapos vizsgálatra és szakember útmutatására van szükség.