Mi a megoldás a korpa ellen házilag?

  • 2016. április 21. csütörtök
  • By Admin: rendgazd
  • Comment: 0
A korpa ellen házilag is fel lehet lépni
A korpa ellen házilag is fel lehet lépni

Nagyon idegesítő tud lenni, amikor az embernek folyamatosan vakarnia kell a fejét, mert viszket. A fejbőr felületén amúgy is jelen lévő gombák túlzott elszaporodása okozhatja a korpásodást, ami gyakran pehelyszerűen jelenik meg a hajon. Számos gombaölő sampon kapható a boltokban, de ugyanakkor a korpa ellen házilag is képesek lehetünk felvenni a harcot. Amennyire teljes hatékonyságot akarunk elérni, akkor jobban tesszük, ha felkeresünk egy olyan szakorvost, aki már tapasztalt ebben a témában, és a segítségünkre lehet.

Egyáltalán nem biztos, hogy el fogja vetni számunkra a korpa ellen házilag elkészíthető recepteket, mert sok esetben ezek nagy hatékonysággal bírhatnak, vagy éppen nagyon jó kiegészítői lehetnek az amúgy is előírt kezelésnek. A csalánlé, valamint a kamilla, körömvirág, citrom mind tartalmaznak olyan természetes anyagokat, amelyek behatolva a bőrbe, kifejthetik jótékony hatásukat, és a korpa ellen házilag is képesek fellépni.

Ezen termékeknek nagy előnye, hogy nem feltétlenül szükséges megvenni őket pénzért, mert akár az árokparton is begyűjthetőek egy közeli erdőben. Ami még jobb lehet, ha rendelkezünk kerttel, és saját magunknak termesszük meg a növényeket. Az internet kimondottan sok receptet tartalmazhat a korpa ellen házilag, és amennyiben úgy van kedvünk, érdemes lehet kicsit olvasgatnunk és okulnunk. A világhálón még arra is nyílik alkalom, hogy bizonyos hasonló problémákkal szenvedő emberekkel vegyük fel a kapcsolatot, és megérdeklődjük azt, hogy nekik mi volt, ami segített.

A korpa ellen házilag is elkészíthető krémek és terápiák gyakran szájhagyomány útján terjednek el, de egy vállalkozóbb jellegű természetgyógyász lehet, hogy papírra veti azokat, hogy átörökítse az utókornak. A net gyűjtőhelyéül szolgálhat az ilyen leírásoknak, de mindenekelőtt válogassuk meg, hogy pontosan honnan informálódunk, mert senki sem szeretne pórul járni. Lehet, hogy van hatékony megoldás a korpa ellen házilag, de egyáltalán nem biztos az, hogy mindenkinek segíteni fog ugyanaz a kombináció.