Hidrofor tartály

Mi a szerepe a hidrofor tartálynak?

  • 2020. november 16. hétfő
  • By Admin: rendgazd
  • Comment: 0

Fontos szerepet tölt be a vízellátó rendszerek esetében. Hidrofor tartály nélkül nem lennének valami hosszú életűek a vízvezetékek és a különböző szerelvények.

Elsődleges feladata a víztárolás, miközben felveszi a szivattyú által előállított nyomást. Ez az energiatakarékosság szempontjából számít lényegesnek, mert így nem fog minden alkalommal beindulni a szivattyú, amikor például megmossuk a kezünket vagy kiengedünk egy pohárnyi vizet a rendszerből.

Hidrofor tartály nélkül is kivitelezhető lenne, de akkor ahányszor elfordítjuk a csapot, annyiszor indulna be, majd állna le a szivattyú. Ez jelentősen hozzájárul az elhasználódáshoz és meghibásodáshoz vezethet. Nem beszélve a vízlökés jelenségről, ami alaposan megterhelné a csapokat.

Előbb-utóbb elkezdenének csepegni és a tömítések sem lennének olyan hosszú életűek. Ezért kimondottan lényeges a megfelelően méretezett hidrofor tartály kiválasztása az aktuális rendszerhez. Házi vízműhöz vagy mezőgazdasági vízellátó rendszerhez egyaránt megtalálhatjuk a megfelelő modellt a kínálatban.

Címkék: