Milyen függönyökre költsünk?

  • 2018. február 25. vasárnap
  • By Admin: rendgazd
  • Comment: 0
A római függönyök igen praktikusak

Az ember mindig is igyekezett kényelmessé tenni a környezetét, aminek köszönhetően ma már számtalan gép vagy praktikus szerkezet könnyíti meg az életét. Ez még a legegyszerűbb és legalapvetőbb dolgokban is megmutatkozik.

Elég, ha megszámoljuk, hogy csupán az ablakokra helyezett függönyök tekintetében hányféle változatot, típust vagy mintázatot talált már ki. Talán az összest elsőre nem is lehetne felsorolni. A római- és bécsi rolók tagadhatatlanul a praktikus és esztétikus függönyök kategóriájában tartoznak. Praktikusak, hiszen rendkívül egyszerű a vízszintes mozgatásuk, ráadásul az előállításukhoz meglehetősen kevés anyagra van szükség, mivel kifeszítve áll a kereten.

Anyagukat tekintve többfélék lehetnek, sőt, megfelelő szerkezet birtokában, akár fényáteresztő és sötétítő résszel is használhatóak, ami igazán hasznos, hiszen nappal egyiket, éjszaka pedig a másikat lehet használni, így a fényt is teljesen ki lehet szűrni a szobából. Egyszerre több ablakon nagyon izgalmas hatást lehet elérni ezen függönyök segítségével, hiszen különféle magasságokban állíthatóak.

Címkék: