Családi támogatás

Minek a rövidítése a CSOK?

  • 2019. november 13. szerda
  • By Admin: rendgazd
  • Comment: 0

Egyre többet hallani egy olyan újfajta pénzügyi konstrukció nevét, ami néhány éve még nem is létezett. Ez pedig a CSOK, hosszabb nevén a Családi Otthonteremtési Kedvezmény.

Ez egy fantasztikus találmány, hiszen családok ezreinek, sőt, elképzelhető, hogy tízezreinek teszi könnyebbé a mindennapok körülményeinek megteremtését. Ez tulajdonképpen egy állami finanszírozású támogatás, amit ha egy mód van rá, érdemes kihasználni.

Ugyanakkor fontos tudatosítani, hogy állami jellegének dacára, vannak különbségek a feltételekben, amelyekkel kihasználhatjuk ezt a lehetőséget. Éppen ezért nem szabad homokba dugni a fejünket, ugyanis kötelesek vagyunk tájékozódni a lehetőségekről, már csak a saját érdekünkben is, hiszen nem más zsebéből vesszük ki a pénzt, hanem a miénkből.

Azt még mindenképpen meg kell jegyezni, hogy a CSOK minden esetben a gyerekes családoknak fog elsősorban kedvezni, illetve a lakhatással kapcsolatos dolgok finanszírozására lesz kihasználható. Nézzen mielőbb utána, nehogy lemaradjon róla!

Címkék: