Kiváló szaunák

Mire figyeljünk infraszauna használatakor?

  • 2019. március 24. vasárnap
  • By Admin: rendgazd
  • Comment: 0

Sokféleképpen lehet szaunázni, de ahhoz, hogy hatásos legyen, érdemes betartani néhány dolgot. A legfontosabb szabály, hogy mielőtt belép az infraszauna kabinjába, mindig le kell zuhanyozni, a sminket el kell távolítani az arcról, a bőrt pedig szárazra kell törölni, mert az izzadás folyamata így könnyebben beindul.

Tanácsos a saját infraszaunát meztelenavül használni, mert a ruhák gátolják a bőr légzését, a fedett testfelületről az izzadság nem tud elpárologni, ami kedvez a baktériumok szaporodásának.

Kezdő szaunázóknak célszerű először az alsó vagy középső padon elhelyezkedni, mivel ott alacsonyabb a hőmérséklet és csak azután használni a fenti padokat, ha a szervezet már hozzászokott a körülményekhez.

A szaunázás végén időt kell hagyni arra, hogy a vérnyomás helyreálljon és nem hirtelen, hanem lassú, nyugodt mozdulatokkal ajánlatos elhagyni a kabint. Az infraszaunából való távozás után javasolt a test lehűtése zuhanyozással vagy merülő medence használatával, utána viszont alaposan fel kell öltözni.