hasplasztika

Mire kell figyelni hasplasztika előtt és után?

  • 2022. május 12. csütörtök
  • By Admin: seditor
  • Comment: 0

Egyéni adottság bőrünk feszessége és rugalmassága. Vannak, akiken alig látszik meg egy erőteljesebb fogyás vagy szülés, mások bőre viszont nem tud visszahúzódni megfelelően és ennek következtében megereszkedik a felhám. A hasfal bőrének feszességét műtéti úton, vagyis hasplasztikával lehet visszaállítani.

Hasplasztika előtt és után is több dolgot érdemes fejben tartani. A beavatkozás előtt minden esetben szükség van néhány orvosi vizsgálat elvégzésére. Ez a laborvizsgálat, EKG, mellkasröntgen és tüdőszűrés.

Azoknál a személyeknél, akik korábban már részt vettek plasztikai sebészeti beavatkozáson, vagy valamilyen betegségben szenvednek és/vagy rendszeresen gyógyszert szednek, további analízisekre is szükség van. A hasplasztikának 3 típusa van, a mini, a normál és a zsírleszívással kombinált.

A műtét előnyei közé sorolható, hogy a petyhüdt, lógós has újra lapos és feszes lesz, szépen alakítható általa a kötényhas, de korrigálható a terhesség vagy fogyás következtében megnyúlt bőr is. A hasplasztikával eltüntethetőek a fogyási vagy terhességi csíkok, helyrehozhatóak a szétvált hasizmok, de megszűnik a megereszkedett has alatti területek gombásodása is.

Persze, mint minden sebészeti beavatkozás, ez a fajta esztétikai operáció is járhat bizonyos kockázatokkal, szövődményekkel. Ugyanakkor, ha a műtétet olyan tapasztalt szakorvos végzi, mint dr. Falus György, az említett kockázatok minimálisra csökkenthetőek.

Lássuk, hogy mennyi a regenerálódási idő a műtét után és mikor térhetünk vissza a megszokott életünkhöz! A beavatkozás után 3-4 napig otthoni pihenés javasolt, 4 napig nem érheti víz a sebet és arra is számítani kell, hogy műtét után 4-5 hétig speciális haskötőt szükséges majd viselni.

Tulajdonképpen hasplasztikai operáció után 1 héttel már vissza lehet térni a munkába, foglalkozástól függően, de 1-2 hétig még tilos a járművezetés. Sportolástól és erősebb terheléstől 4 hétig kell tartózkodni. Arra szintén vigyázni kell, hogy 6 hónapig ne érje közvetlen napfény a műtéti heget.

Címkék: