Napszemüvegek UV szűrővel ellátva

  • 2018. március 10. szombat
  • By Admin: rendgazd
  • Comment: 0
Napszemüvegek

Az emberek már a réges-régi időkben is védték a szemeiket a Nap erős sugarától. Néró császár például zöld színű smaragdot tartott a szeme elé, amikor a tűző Napba nézett. Majd több száz évvel később megjelentek a kalapokra erősített színes üveglapok, de még ezeket sem lehet besorolni a napszemüvegek kategóriájába, amelyek a szemek védelmét voltak hivatottak biztosítani.

A napszemüvegek csak nemrég nyerték el mai formájukat, rövid idővel ezelőtt váltak hasznossá és divatossá. Ennek a hasznos terméknek a megalkotója Roger Bacon ferences rendi szerzetes volt, akinek a tanácsára 1280-ban készítettek először szem elé helyezhető, látáshibákat is korrigáló védőlencséket. Ma már a kiváló minőségű napszemüvegek nem csupán a fényt szűrik és árnyékot adnak, hanem óvják az egészségét is.

Alapkövetelménynek számít mindegyik esetében az UV szűrő, de a különféle formájú és színű, akár dioptriás lencsék mechanikai védelmet is nyújtanak a szemeknek. Tehát, a napszemüvegek egyszerre több funkciót is betöltenek, manapság már nélkülözhetetlenek.