természetes antihisztamin

Néhány szóban a természetes antihisztaminról

  • 2020. május 14. csütörtök
  • By Admin: rendgazd
  • Comment: 0

Azzal sokan tisztában vannak, hogy az allergiás tünetek egyfajta válaszreakciói a szervezetnek, azt viszont már kevesen tudják, hogy a folyamatban keletkező fehérje, az úgynevezett hisztamin a ludas a kínzó tünetekért. A természetes antihisztamin feladata ezen anyagok blokkolása.

Szerencsére a természet ereje és kincsei, mint sok más esetben, az allergiás panaszok enyhítésére is kiválóan hasznosíthatóak. Az egyik legkiválóbb természetes antihisztamin nem más, mint a csalán. A csalán pozitív befolyásáról és sokoldalúságáról valóban csak szuperlatívuszokban beszélhetünk, hiszen a szóban forgó gyógynövény rengeteg betegség ellen bevethető.

Már az ókori görögök is az egekig magasztalták a csalán szerepét a gyulladáscsökkentés és a láz csillapítása kapcsán, amiről számos orvosi feljegyzés tanúskodik. Nincsenek ezzel másképpen a modern kor orvostudományának a szakemberei sem, akik szintén sokoldalúan alkalmazzák ezt a természetes antihisztamint, manapság már az allergiás betegek életének a megkönnyítésére is.