A nitrogén generátorok korszerű technológiája

  • 2018. február 13. kedd
  • By Admin: rendgazd
  • Comment: 0
Áramfejlesztő aggregátor

Az áramfejlesztőknek nagyon fontos szerepük van a legkülönfélébb helyeken, akárcsak üzemekben, gyárakban, műhelyekben, hotelekben, éttermekben és még kórházakban is. A Ganzair forgalmazó áramfejlesztő aggregátor berendezéseinek bevezetése óta több mint 10 év telt el, és ezalatt ezen szerkezetek több száz elégedett ügyfélnek segítettek megannyi módon.

Az áramfejlesztő aggregátor segítségével a kliensek megelőzték oly sok kellemetlenséget, kárt és anyagi veszteséget a rendszerrel, amikor az áramszolgáltatói hálózatra rövid vagy éppen hosszú ideig nem lehetett számítani. A fent említett helyeken kívül az áramfejlesztő aggregátor nem hiányozhat állattartó telepeken, egészségügyi intézményekben, sem ahol a nap 24 órájában szükség van az elektromos áramra. Kétségtelen, hogy itt egy megbízható berendezés sokszor életmentő szerepet tölt be. Ezt nagy haszonnal alkalmazzák még bányászati, útépítő, kútfúró, vagy hangtechnikai szerkezetek árammal történő ellátásakor is. Az áramfejlesztő aggregátor mellett a vállalkozás otthonosan mozog a nitrogén generátorok világában is. Ezek a PSA (Pressure Swing Adsorption) technológiát alkalmazzák, amelyek éppen ezen működési elv miatt kiválónak bizonyulnak az 6-1 ppm oxigéntartalommal rendelkező, 0,5 – 10.000 Nm3/h mennyiségű nitrogén gáz előállítására. A nitrogén generátorok MT-PN fajtáji előszűrt sűrített levegős rendszerről üzemeltethetőek.

Ezeknél nagyon fontos a szennyeződésmentes levegő, amelyik pára-, olaj-, részecske- és szénhidrogén tartalom nélküli. A nitrogén generátorok esetében tudni kell, hogy az előszűrt sűrített levegő először egy aktívszén szűrőn halad át, amelyik megszűri az oxigén és szénhidrogén molekulákat, valamint a harmatpontot is csökkenti. Ennek hála a kapott nitrogén gáz száraz és nagy tisztaságú, ami azt is jelenti, hogy rengeteg helyen, széles körben felhasználható. A nitrogén generátorok automatika része az üzemelés alatt folyamatos ellenőrzi a sűrített levegő hőmérsékletét és nyomását, és természetesen figyeli a nitrogén tisztaságát és nyomását. A berendezés modern része még az érintőképernyő, amivel megoldható a távvezérlés is.