Sohasem hiányozhat a szalvétatartó

  • 2017. március 27. hétfő
  • By Admin: rendgazd
  • Comment: 0
Szép szalvétatartó

A karácsonyi vacsora alkalmával az egész család összegyűlik, hogy együtt legyenek az év egyik legszebb ünnepén. Ilyenkor a házigazda arra törekszik, hogy ne csak a vacsora legyen fenséges, de a tálalás is.

Ekkor olyan eszközök, akárcsak a szalvétatartó, a szép evőeszközök, a ritkán, egyedi alkalmakkor használt tányérok semmiképp sem hiányozhatnak. Aki valóban azt akarja, hogy minden tökéletes legyen, a szalvétatartó leginkább a terítékhez passzoló fajtáját veszi meg. Miért is annyira fontos ez? Főként két oka van, hogy ennek a tartozéknak biztos helyet kell garantálni. Az első érv, hogy a szalvétatartó igen praktikus kellék, ami egy helyben tartja a gondosan összeválogatott szalvétákat, ezért a vendégek könnyedén hozzáférhetnek ahhoz az étkező előtt és persze, után is.

A szalvétatartó másik fontos tulajdonsága az esztétikában keresendő. Aki sokszor jár vendégségbe vagy éttermekbe, az megfigyelhette, hogy ez a tárgy mindig passzol az étkészlethez. Ezzel teremtődik meg az a harmónia, amivel az ínycsiklandó ételek még ellenállhatatlanabbá válnak.