lepkeorchidea

A lepkeorchidea szép és kényes ajándék

  • 2021. augusztus 22. vasárnap
  • By Admin: seditor
  • Comment: 0

Ha nem tudjuk, hogy milyen ajándékot vegyünk valakinek, akkor nézzünk körül a kertészetben is! Ma a lepkeorchidea az egyik legfelkapottabb virág és rengetegen választják ajándékozás céljából.

Nem véletlen, hogy nemcsak a szaküzletekben, hanem bizonyos időközönként a szupermarketekben is megjelenik, így tényleg bárki haza tudja vinni magával. A lepkeorchidea nem tartozik az igénytelen növények közé, úgyhogy vásárlás előtt mindig gondoljuk végig, hogy mennyi ideig tudunk vele foglalkozni!

Nagyon szereti a világos helyeket, azonban nem szabad közvetlenül a napsugaraknak kitenni, ráadásul a félárnyékos szobákban is jól érzi magát. Ezzel szemben, a meleggel már gondjaink lehetnek, ugyanis előnyben részesíti a meleg környezetet, bár ez nem jelenti azt, hogy a radiátor közelében kéne letenni.

Az a legjobb, ha 20-22 fok között mozog a levegő, aminek állandónak kell lennie, tehát ne tegyük közvetlenül az ablak mellé. A lepkeorchidea öntözése rendszerességet igényel, az a legjobb, ha a föld mindig nedves.

Címkék: