vészvilágítás

Előírásoknak megfelelő vészvilágítás

  • 2022. június 4. szombat
  • By Admin: seditor
  • Comment: 0

A megvilágítást elősegítő lámpákon túl, vannak olyanok is, amelyek elhelyezésére külön törvény kötelezi a közintézményeket és ipari létesítményeket. Itt az is meg van határozva, hogy milyen színűnek kell lennie és miket ábrázolhat.

Ebbe a kategóriába tartozik a vészvilágítás, ami zöld-fehér vagy zöld-fekete színű lehet. Rajta szerepelhet az EXIT felirat, emberi alak és a haladási irány nyíllal jelezve. Kötelező a megfelelő vészvilágítás kialakítása annak érdekében, hogy bármilyen jellegű katasztrófa esetén, rögtön felismerhető legyen a kijárat. Persze magát a menekülési útvonalat is meg kell jelölni. Minden emeleten, a folyosókon és a lépcsőházban is jól látható helyen kell elhelyezni a táblákat.

A vészvilágításnak világszerte elfogadott irányelveknek és paramétereknek kell megfelelnie, hiszen ezt messziről meglátva is rögtön felismerik az emberek. Kialakult tűz esetén is könnyen beazonosíthatónak kell lennie a menekülési útvonal, mivel életek múlhatnak rajta. A szigorú előírásoknak tökéletesen megfelelnek ezek a táblák és lámpák.

Címkék: