hajápolás

Kényeztető hajápolás a gyökerektől a végekig

  • 2022. május 29. vasárnap
  • By Admin: seditor
  • Comment: 0

A lányokat és a fiúkat már gyermekkoruktól kezdve megtanítják arra, hogy vigyázzanak a hajukra és a fejbőrükre. A haj megjelenése és állapota befolyásolja a személy imázsának általános benyomását.

A hajat számos mítosz övezi, sőt, egyes kultúrákban például a nőknek tilos rövidre vágatniuk a hajukat. Ha a hajápolás kérdésére terelődik a téma, az első kérdés, amire választ kell adni, hogy milyen gyakran mossunk hajat? Ezen a téren a vélemények meglehetősen eltérnek. Egyes szakértők úgy vélik, hogy a gyakori mosás fokozza a faggyúképződést, míg mások szerint nehéz elviselni egy napot ápolatlan megjelenésű hajjal. A trichológusok azonban egyöntetűen egyetértenek abban, hogy olyan gyakran kell hajat mosni, amilyen gyakran csak szükséges.

A hajápolásban a fejbőr lehető legtisztább állapotban tartása kulcsfontosságú. Bizonyos helyzetekben azonban a szokásos hajápolás nem elegendő. Súlyos korpásodás vagy bőrgyulladás esetén a legjobb, ha bőrgyógyászhoz fordulunk. Szárazság és fényvesztés esetén pedig a speciális termékek segíthetnek.

Címkék: