zuhanyfolyóka

Ezekre figyeljen egy zuhanyfolyóka tisztításánál

  • 2021. február 26. péntek
  • By Admin: rendgazd
  • Comment: 0
zuhanyfolyóka
Zuhanyfolyóka és egyéb fürdőszoba kellékek

Csak egy tiszta, megfelelően karbantartott és rendezett fürdőszobában, illetve zuhanykabinban lehet megfelelő módon tisztálkodni. Éppen ezért a zuhanyfolyókáról és az ehhez hasonló eszközökről sem szabad megfeledkezni. Közel sem mindegy, hogy milyen gyakran, és milyen tisztítószerrel gondoskodik az ilyen fürdőszoba kellékekről.

A vizes helyiség felújítása előtt nem csupán arra szükséges gondolni, hogy milyen termékek és berendezések kerülnek ide, de azt sem szabad elfelejteni, hogy miként oldja majd meg a karbantartást és gondozást az ember. Az egyik legfőbb kérdés, amire ajánlott megtalálni a választ, hogy milyen gyakran kötelező takarítani?

Legalább kéthetente tanácsos ezt elvégezni, de talán a legtisztább akkor lesz az a helyiség és annak megannyi kelléke, ha hetente egyszer mindent megtisztít a tulajdonos. A zuhanykabin különböző részeit is érdemes sorra venni. Talán a legkényesebb tartozéka a zuhanyfolyóka.

Ha erre nem fordít figyelmet az ember hetente legalább egyszer, akkor sajnos tele lesz hajjal. A rendszeres karbantartásnak köszönhetően természetesen huzamosabb ideig megtartja az eredeti színét, és képes tökéletesen elvégezni a feladatát. Nem szabad megfeledkezni a zuhanyrózsáról sem.

Ajánlott ezt különböző oldatokba áztatni és benne hagyni egy kis időre. Biztosan sokan észrevették, hogy az azonnali dörzsölés, törölgetés nem vezet túl sok jóra. A tapasztaltabbak tudják, hogy az áztatás csodákra képes és olyan lehet a zuhanyrózsa, mint új korában. Fontos eleme a kabinnak a zuhanytálca is.

A legtöbben azt nem szeretik benne, hogy sárgás foltok jelennek meg azon a részen, ahol a leggyakrabban éri a használat. Itt szintén nagyon sokat segíthet a beáztatás majd a törlés és dörzsölés. Természetesen nem maradhat ki a zuhanyajtó takarítása sem. A tisztítás során nagy figyelmet kell fordítani a nyíló vagy toló felületek érintkezésére, amik hamarabb elkopnak a súrlódás következtében.

Lehet, hogy a sarkokat és egyéb nehezen elérhető helyeket problémás tisztítani, de ezekről sohasem szabad megfeledkezni a ragyogó végeredmény érdekében. Az is megnehezíti a feladat elvégzését, hogy az efféle felületek könnyen megrepedhetnek.

Címkék: