utcai lámpa

Ismerjük meg az utcai lámpa típusokat!

  • 2020. szeptember 29. kedd
  • By Admin: rendgazd
  • Comment: 0

Amikor leszáll az est, az utca sötétbe borul. Legalábbis így volt ez régen. Manapság már mindenfelé van felszerelve különböző utcai lámpa kivitelek, amelyek gondoskodnak a megfelelő mennyiségű fényről, hogy még ilyenkor is lehessen gond nélkül közlekedni.

Hazánk a mérsékelt égövön terül el, így a téli időszakban nagyon gyorsan sötétedik, ami kedvezőtlenül befolyásolja a mindennapi tevékenységeket. Sokan vannak, akik ilyenkor indulnak útnak vagy érnek haza a munkából, mennek ki sétálni, sportolni egy kicsit.

Az utcai lámpa jelenlétében bár nem biztosítható nappali világosság, mégis elegendő fény áll rendelkezésre, hogy tegyük a dolgunkat. A bűncselekmények elkövetésének esélye is csökken. A hagyományos, hálózatba köthető változatok mellett, egyre inkább elterjedtek a napelemes kivitelek.

A LED technológiának hála, az energiafelhasználás jelentősen mérséklődik, így a napközben akkumulált mennyiség könnyedén kitart hajnalig vagy ameddig szükséges. Az utcai lámpa általában nagyobb teljesítménnyel rendelkezik, mint a legtöbb otthoni kivitel, így érdemes ennek fényében válogatni a termékek között.

Címkék: