Hajtás, vezetés felsőfokon

Lineáris vezető többféle változatban

  • 2019. október 22. kedd
  • By Admin: rendgazd
  • Comment: 0

A CNC gépek elterjedésével jelentősen felgyorsultak és hatékonyabbá váltak a gyártási folyamatok. Ezeknek a gépeknek az egyik fontos eleme a lineáris vezető, ami kifinomult mozgást tesz lehetővé a tengelyeknek, a golyósorsóknak, síneknek, illetve kocsiknak köszönhetően.

Ezek mindegyike bizonyos alkatrészeket mozgat nagy precizitással. Ezáltal minimalizálható a hibalehetőségek esélye a gyártás folyamán. Ehhez mindenképp szükséges, hogy az összes alkatrész tökéletes harmóniában dolgozzon össze.

Hogyha az egyik akad vagy túlszalad egy pár mm-el a megadott értékeken kívül, akkor hibás működésről beszélhetünk. Szerencsére az ilyen szerkezetek felépítése a jól átgondolt tervezés eredménye, amelyeknél azt is figyelembe vették, hogy könnyen javíthatóak legyenek, hiszen sokszor a nap 24 órájában, megállás nélkül működnek.

A mozgó alkatrészek, amelyekbe beletartoznak a lineáris vezetők is, lassan elkopnak. Manapság már egyszerűen megrendelhető egy új gépelem, de ez nem volt mindig így. A lineáris vezető minden tartozéka egy helyről beszerezhető.

Címkék: